Forstå Smart Home|IOT|Smart Home

Forstå Smart Home|IOT|Smart Home

I de senere år har folk ofte hørt folk diskutere smarte hjem, og alle er begyndt at studere, hvordan man bruger teknologi til at gøre deres liv mere bekvemt og sikrere. Ud over at købe smarte hjem, der er designet og installeret af et byggefirma, er der nogen måde at ombygge dit hjem for at gøre livet mere bekvemt?

Hvad er IOT (Internet of Things)?
Konceptet “Internet of Things” optrådte muligvis første gang i bogen “The Road Ahead” skrevet af Bill Gates i 1995.

I tingenes internets verden er hver enhed eller objekt udstyret med en kommunikationschip, så de indsamlede data kan overføres til databehandlingscenteret eller skyen gennem den nærliggende “basestation” eller “relæstation” i realtid analyse og realtidssvar eller Den ønskede applikation.

“Internet of Things” henviser til tilslutning af enheder og udstyr gennem “Internettet”, så enheder og udstyr kan kommunikere med hinanden og udveksle data og lave nødvendige instruktioner.

Hvordan anvendes IOT i livet?

1. Tidlige produkter fra Internet of Things: Radio Frequency Identification RFID-enhed

2. Smart hjem (smartlygter, smarte køleskabe, smarte dørlåse, smarte stikkontakter)

3. Bære enheder med rem (smarte ure, smarte briller)

Hvad er smart hjem?

Populariseringen af ​​Internet of Things hjælper ikke kun med at fremskynde den sociale og økonomiske udvikling, men gør også vores liv mere bekvemt. Internet of Things henviser til brugen af ​​internettet til at forbinde enheder og udstyr sammen, så de kan udveksle data og give specifikke instruktioner til forskelligt udstyr. Det smarte hjem gør fuld brug af tingenes internet til at forbinde enheder og udstyr sammen. Smart home betyder, at uanset hvornår og hvor, kan brugerne styre eller betjene forskellige smarte apparater i hjemmet, så længe de bruger deres mobiltelefoner eller internettet.

Hvordan styrer man smarte apparater?

Hvis det er et separat indkøbt smart apparat, vil det generelle mærke have sin egen uafhængige applikation til at styre apparatet. Eksempelvis styres de smarte apparater, som Momax lancerer, af Momax Smart App. Uanset om det er en smart kropsfedtvægt eller en smart fejerobot, kan du styre Momaxs smarte apparater ved at downloade Momax Smart App. Hvis alle de smarte produkter i dit hjem er af forskellige mærker og virksomheder, skal du selvfølgelig downloade flere apps.

Og hvis du vil have én app til at styre alle enheder i dit hjem, bør du være opmærksom på, om produktet er kompatibelt med smarthome-platformen, når du køber smarte apparater. Smart home platform refererer til brugen af ​​en applikation til at styre smarte apparater af forskellige mærker, hvilket gør processen med at kontrollere apparater mere bekvem. På nuværende tidspunkt er de mere almindelige smarthome-platforme i Hong Kong Apple HomeKit og Google Home. Ud over en applikation, der kan styre flere smarte apparater, understøtter nogle smart home-platforme også stemmestyring, hvilket er praktisk for brugerne at bruge.

Hvilket udstyr har det smarte hjem?

Der findes mange typer af smart home-enheder, og der er forskellige smarte produkter, som kan bruges fra køkkenet til soveværelset. I dag vil jeg præsentere dig for de mest populære smarte apparater, så du kan få en bedre forståelse af smarte hjem.

1. Smart pære

Brugeren kan fjernstyre pærekontakten gennem mobiltelefonapplikationen eller stemmestyringen og kan også indstille lyset til den automatiske tidskontakt. Selv nogle smarte pærer kan ændre farven for at skabe en anderledes atmosfære.

2. Støvsuger

Støvsugerrobotten kan automatisk støvsuge, og nogle støvsugerrobotter på højere niveau kan endda have den funktion at vaske gulvet og desinficere gulvet med ultraviolet lys.

3. Smart dørklokke

Brugere kan observere situationen uden for døren gennem den smarte dørklokke og kan tale med besøgende, og nogle smarte dørklokker har endda stemmeskiftende funktioner. Skærmen optaget af den smarte dørklokke kan også gemmes til fremtidig reference.

4. Smart stikkontakt

Så længe den smarte stikkontakt er installeret, kan almindelige traditionelle elektriske apparater omdannes til smarte elektriske apparater med basale funktioner. Efter at smart-stikket er installeret, kan det elektriske apparat tændes og slukkes automatisk med jævne mellemrum, og nogle stikkontakter kan endda beregne mængden af ​​elektricitet, der bruges af det elektriske apparat under drift.

5. Smart luftrenser

Ud over den automatiske timing af luftrensning kan den intelligente luftrenser også automatisk registrere indendørs luftkvalitet og automatisk aktivere, når luftkvaliteten er dårlig, for at opretholde den bedste luftkvalitet til enhver tid.

Hvorfor vælge et smart hjem?

1. Sikkerhed
Smarte apparater kan beskytte brugernes sikkerhed i hjemmet. Uanset om du er hjemme eller ude, kan du bruge den smarte dørklokke til at tjekke, om der opholder sig mistænkelige personer foran døren, og du kan også tale med folk uden for døren. Den smarte stikkontakt kan tændes og slukkes automatisk med jævne mellemrum.Selv om du bruger ikke-smarte apparater, kan du også fjernbetjene den forskellige steder, hvilket mindsker risikoen for lækage forårsaget af at glemme at slukke for strømsystemet.

2. Bekvemmelighed
Brugere kan bruge apps i deres mobiltelefoner til at styre smarte apparater når som helst og hvor som helst. For eksempel kan brugeren instruere støvsugerrobotten i at støvsuge automatisk, hvilket reducerer tiden til selv at udføre husarbejde. Desuden kan appen fjernstyre elektriske apparater, så du ikke behøver at slukke lyset og gå i mørke, når du sover, du kan slukke lyset, mens du er i seng.

3. Energibesparelse
De fleste smarte apparater har den funktion at tidsindstille automatisk skift, hvilket reducerer energispild forårsaget af at glemme at slukke for apparatet. Nogle elektriske apparater kan endda registrere det omgivende miljø og genjustere arbejdstilstanden, såsom smarte luftrensere.

Ovenstående information er kun til reference

1

  • Hej, dette er en kommentar.
    For at komme i gang med at moderere, redigere og slette kommentarer, skal du gå til kommentarskærmbilledet i kontrolpanelet.
    Kommentaravatarer kommer fra Gravatar.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forstå Smart Home|IOT|Smart Home